Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η ευτυχία είναι το νόημα της ζωής. Αριστοτέλης

Η Ευτυχία δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. Βρίσκεται στο παρόν, στα πράγματα και στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν κάθε στιγμή της ζωής μας. Το μυστικό είναι να μάθουμε να τη βλέπουμε, να την ανακαλύπτουμε ακόμα και στις πιο μικρές εκφάνσεις της και να την κάνουμε αναπόσπαστο στοιχείο της ύπαρξής μας. Αν είστε από εκείνους που επιμένουν ότι η κατάκτηση της απόλυτης αρμονίας είναι ένα άπιαστο όνειρο ή αν περιμένετε ότι κάποτε θα έρθει η ίδια η ευτυχία να σας χτυπήσει την πόρτα για να σας απαλλάξει από τα αδιέξοδά της ύπαρξής σας, πρέπει να αλλάξετε οπτική όσο είναι καιρός. Απομακρύνετε την απαισιοδοξία και τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σας και ανοιχτείτε στο κόσμο. Αφιερώστε χρόνο στα άτομα που αγαπάτε, κάντε ό,τι σας ευχαριστεί πραγματικά, εστιάστε στα θετικά γύρω σας και δείξτε ευγνωμοσύνη γι' αυτό που είστε, για όσα έχετε καταφέρει , για όσα σας έχει χαρίσει απλόχερα το σύμπαν. Αποδεχτείτε και αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας και, στη συνέχεια, τους γύρω σας. Τα γνωμικά που θα βρείτε παρακάτω θα σας υπενθυμίζουν ότι ο δρόμος για την ευτυχία είναι πιο εύκολος απ'ό,τι πιστεύατε.


-Αυτό που πιστεύεις για τον εαυτό σου είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για τον εαυτό σου.
-Κανένας δεν μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεση σου.
-Συχνά η επιτυχία κατακτιέται από εκείνους που δεν γνωρίζουν ότι η αποτυχία είναι αναπόφευκτη.
-Μπορεί να απογοητευτείς αν αποτύχεις, αλλά θα είσαι καταδικασμένος αν δεν προσπαθήσεις.
-Η ζωή δεν είναι υποχρεωμένη να σου δώσει αυτό που περιμένεις.
-Τα καλύτερα μαθήματα τα διδάσκουν τα λάθη και οι αποτυχίες.
-Τα πουλιά εγκαταλείπουν τη γη με τα φτερά τους. Εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να εγκαταλείψουμε αυτό τον κόσμο όχι με τα φτερά αλλά με την ψυχή μας.
-Κάθε μέρα έχει  κάτι καινούριο να διδάξει.
-Ευτυχία δεν είναι να έχεις πολλά πράγματα, αλλά να χρειάζεσαι λίγα.
-Μην αποδέχεσαι ποτέ το αρνητικό αν δεν έχεις εξετάσει πρώτα το θετικό.
-Αν συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με τους υπόλοιπους, ή δυστυχισμένος θα γίνει ή αλαζόνας. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι ανώτεροι ή κατώτεροι από εσένα. 
-Όταν ο ουρανός θέλει να σώσει έναν άνθρωπο, του στέλνει την αγάπη.
-Μπορείς να σπαταλάς το χρόνο σου δυσανασχετώντας για το παρελθόν και για πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν πια. Μπορείς να ανησυχείς για το μέλλον και για πράγματα που πιθανόν να μην συμβούν ποτέ. Στο μεταξύ όμως χάνεις τη χαρά του τώρα.
-Μην προσπαθείς να αποφύγεις αυτό που σε ενοχλεί. Αντιμετώπισέ το.
-Αν δεν ξεκινήσεις, το σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσεις ποτέ.







http://blogkathreftis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου