Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

30 πράγματα που μπορείς να αρχίσεις να κάνεις για τον εαυτό σου!

Μια θετική λίστα για να ξεκινήσεις άμεσα.
1. Να ξοδεύεις χρόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που απολαμβάνεις την παρέα τους, που σε αγαπούν και σε εκτιμούν, και που σε ενθαρρύνουν να βελτιώνεσαι με υγιής και συναρπαστικούς τρόπους. Είναι αυτοί που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ζωντανός, αυτοί που δεν αγκαλιάζουν μόνο αυτό που είσαι τώρα, αλλά ενσωματώνουν και αγκαλιάζουν αυτό που θες να είσαι, άνευ όρων.
2. Να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με το κεφάλι ψηλά
Δεν είναι τα προβλήματά σου που σε καθορίζουν, αλλά πώς αντιδράς σε αυτά και πως ανακάμπτεις από αυτά. Τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν αν δεν αναλάβεις δράση. Κάνε ό, τι μπορείς, όταν μπορείς, και αναγνώρισε τι έχεις κάνει. Όλα σχετίζονται με το να κάνεις μικρά βήματα όπως ένα μωρό, προς τη σωστή κατεύθυνση, σπιθαμή προς σπιθαμή. Αυτές οι σπιθαμές είναι που μετράνε, προσθέτονται και σχηματίζουν μέχρι και μίλια σε μακροπρόθεσμη βάση.
3. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για τα πάντα
Να είσαι ειλικρινής σχετικά με το τι είναι σωστό, καθώς και με το τι χρειάζεται να αλλάξει. Να είσαι ειλικρινής σχετικά με το τι θέλεις να πετύχεις και ποιος θέλεις να γίνεις. Να είσαι ειλικρινής με κάθε πτυχή της ζωής σου, πάντα. Επειδή το μόνο άτομο που μπορείς πάντα να βασίζεσαι, είσαι εσύ. Αναζήτησε στην ψυχή σου την αλήθεια, έτσι ώστε να μπορείς πραγματικά να ξέρεις ποιος είσαι. Μόλις το κάνεις, θα κατανοήσεις καλύτερα αυτό πού είσαι τώρα και πώς έφτασες ως εδώ. Θα είσαι καλύτερα εξοπλισμένος για να αναγνωρίσεις που θέλεις να πας και πως να πας ως εκεί.
Thinking__by_DarkAngeLP26
4. Να κάνεις προτεραιότητα την δική σου ευτυχία
Οι ανάγκες σου έχουν αξία. Αν δεν αξιολογήσεις και δεν προσέξεις τον εαυτό σου, τότε τον σαμποτάρεις. Και θυμήσου ότι αν θέλεις, είναι εφικτό να αναλάβεις να φροντίζεις τις δικές σου ανάγκες ταυτόχρονα με των άλλων γύρω σου. Και από την στιγμή που οι ανάγκες σου ικανοποιούνται, κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι πολύ πιο ικανός να βοηθήσεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη.
5. Να είσαι ο εαυτός σου, αυθεντικά και με υπερηφάνεια
Το να προσπαθείς να  είσαι κάποιος άλλος χάνεις το άτομο που είσαι πραγματικά. Να είσαι ο εαυτός σου. Αγκάλιασε την προσωπικότητα που βρίσκεται μέσα σου, που έχει ιδέες, δυνάμεις και ομορφιά όπως κανένας άλλος. Να είσαι αυτός που ο εαυτός σου γνωρίζει πως είσαι με τους δικούς σου όρους, δηλαδή η καλύτερη εκδοχή αυτού. Πάνω από όλα, να είσαι αληθινός σε σένα, και αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με την καρδιά σου τότε βγάλε τον εαυτό σου έξω από αυτό.
6. Να παρατηρείς και να ζεις το παρόν
Αυτή η στιγμή είναι ένα θαύμα. Αυτή η στιγμή είναι η πλέον μόνη εγγυημένη στιγμή για σένα. Αυτή η στιγμή είναι η ζωή. Σταμάτα να σκέφτεσαι για το πόσο μεγάλα μπορεί να είναι τα πράγματα στο μέλλον. Σταμάτα να σκέπτεσαι τι συνέβη ή δεν συνέβη στο παρελθόν. Μάθε να είσαι στο εδώ και τώρα και ζήσε την ζωή όπως συμβαίνει. Εκτίμησε τον κόσμο για την ομορφιά που σου παρέχει αυτή την στιγμή.
7. Να εκτιμάς τα μαθήματα που σε δίδαξαν τα λάθη σου
Είναι εντάξει να κάνεις λάθη. Είναι τα σκαλοπάτια της προόδου σου. Εάν δεν πέφτεις κατά διαστήματα, τότε δεν προσπαθείς αρκετά και δεν μαθαίνεις. Πάρε ρίσκα, σκόνταψε, πέσε και μετά σήκω και προσπάθησε ξανά. Εκτίμησε ότι πιέζεις τον εαυτό σου να μάθει, να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί. Τα σπουδαία επιτεύγματα πραγματοποιούνται σχεδόν πάντα στο τέλος μιας μακράς πορείας αποτυχιών. Ένα από τα "λάθη" που φοβάσαι ότι μπορεί να κάνεις, πιθανόν να είναι η αφορμή να πετύχεις το μεγαλύτερό σου επίτευγμα που απλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί!
8. Να είσαι πιο ευγενικός με τον εαυτό σου
Εάν είχες ένα φίλο ο οποίος σου μίλησε με τον ίδιο τρόπο που μερικές φορές μιλάς εσύ στον εαυτό σου, αναρωτήσου για πόσο καιρό θα επιτρέπεις σε αυτό το άτομο να είναι φίλος σου. Ο τρόπος  με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου ορίζει τα όρια για τους άλλους. Πρέπει να αγαπάς αυτό που είσαι ειδάλλως κανένας άλλος δεν θα το κάνει.
015_julia-margaret-cameron_theredlist
9. Να απολαμβάνεις τα πράγματα που ήδη έχεις
Το πρόβλημα με μερικούς από εμάς είναι ότι νομίζουμε ότι θα ευτυχίσουμε φτάνοντας σε ένα ορισμένο επίπεδο ζωής – ένα επίπεδο που βλέπουμε τους άλλους να λειτουργούν μέσα σε αυτό, πχ. το αφεντικό σου με το γωνιακό γραφείο, εκείνος ο φίλος του φίλου σου που έχει ένα σπίτι στην παραλία κλπ. Δυστυχώς, σου παίρνει σχετικά λίγο καιρό έως ότου το πετύχεις, και όταν το πετύχεις, είναι πιθανό να έχεις ένα νέο προορισμό να φτάσεις στο μυαλό σου. Θα καταλήξεις να ξοδεύεις ολόκληρη την ζωή σου εργαζόμενος προς κάτι νέο, χωρίς ποτέ να σταματήσεις να απολαύσεις αυτά που έχεις τώρα. Όταν ξυπνάς το πρωί, διέθεσε μια ήσυχη στιγμή και εκτίμησε το που βρίσκεσαι και αυτά που ήδη έχεις.
10. Να δημιουργείς την δική σου ευτυχία
Εάν περιμένεις από κάποιον άλλο να σε κάνει ευτυχισμένο τότε έχασες! Χαμογέλασε επειδή μπορείς. Επέλεξε την ευτυχία. Να είσαι η αλλαγή που περιμένεις να δεις στον κόσμο. Να είσαι ευτυχισμένος  με αυτό που είσαι τώρα, και άσε την αισιοδοξία να εμπνεύσει το ταξίδι σου στο αύριο. Η ευτυχία συνήθως βρίσκεται όταν και όπου εσύ αποφασίσεις να την αναζητήσεις. Αν ψάχνεις την ευτυχία μέσα στις ευκαιρίες που έχεις, τελικά θα την βρεις. Αν όμως συνεχώς κοιτάζεις για κάτι άλλο, δυστυχώς θα διαπιστώσεις ότι θα το βρεις και αυτό επίσης.
11. Σταμάτα να είσαι σε αδράνεια
Μην σκέφτεσαι πάρα πολύ, έτσι θα δημιουργήσεις ένα πρόβλημα εκεί που καν δεν υπάρχει! Αξιολόγησε τις καταστάσεις και να ανέλαβε αποφασιστική δράση. Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι που αρνείσαι να αντιμετωπίσεις. Η πρόοδος περιλαμβάνει ρίσκο, έτσι είναι και δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Δεν μπορείς να προχωρήσεις στην δεύτερη φάση εάν το πόδι σου παραμένει στην πρώτη.
12. Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι έτοιμος
Ποτέ δεν νιώθει κάποιος 100% έτοιμος όταν εμφανίζεται μια ευκαιρία. Οι πιο μεγάλες ευκαιρίες στην ζωή, μας αναγκάζουν να αναπτυχθούμε πέρα από την ζώνη άνεσής μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αισθανόμαστε ποτέ εξολοκλήρου άνετα από την πρώτη στιγμή. Η άνεση έρχεται σταδιακά.
13. Σταμάτα να εμπλέκεσαι σε σχέσεις για τους λάθος λόγους
Οι σχέσεις πρέπει να επιλέγονται με σύνεση. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος παρά να είσαι με κακή παρέα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βιάζεσαι. Αν κάτι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει - την κατάλληλη στιγμή, με το κατάλληλο πρόσωπο, και για τον καλύτερο λόγο. Ερωτέψου όταν νιώθεις έτοιμος και όχι όταν νιώθεις μόνος.
14. Σταμάτα να απορρίπτεις νέες σχέσεις, επειδή οι παλιές δεν λειτούργησαν
Στη ζωή θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχει ένας σκοπός που συνάντησες τον καθένα. Μερικοί θα σε δοκιμάσουν, μερικοί θα σε χρησιμοποιήσουν και κάποιοι θα σε διδάξουν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κάποιοι θα βγάλουν προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό.
15. Σταμάτα να προσπαθείς να συναγωνίζεσαι ενάντια σε όλους τους άλλους
Μην ανησυχείς για το τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα από εσένα. Επικεντρώσου να κατακτάς τα δικά σου ρεκόρ καθημερινά. Η επιτυχία είναι μια μάχη μόνο ανάμεσα σε εσένα και τον εαυτό σου.
16. Σταμάτα να ζηλεύεις τους άλλους
Η ζήλια είναι η τέχνη της μέτρησης των αγαθών κάποιου άλλου, έναντι των δικών σου. Ρώτησε τον εαυτό σου το εξής: "Τι είναι αυτό που έχω εγώ, το οποίο κάποιος άλλος θέλει;"
17. Σταμάτα να διαμαρτύρεσαι και να στεναχωριέσαι για τον εαυτό σου
Οι κακοτοπιές της ζωής συνέβησαν για κάποιο σκοπό, ίσως για να αλλάξουν την πορεία σου σε μια κατεύθυνση που προορίζεται ειδικά για εσένα. Μπορεί να μην σου είναι εύκολο να το δεις αυτό και να το κατανοήσεις την ίδια στιγμή που σου συμβαίνει. Το καταλαβαίνω, είναι σκληρό να συμβαίνει. Παρ’ όλα αυτά, ανακαλώντας αυτές τις αρνητικές κακοτοπιές που είχες στο παρελθόν συχνά θα παρατηρήσεις ότι τελικά σε έχουν οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέρος, σε ένα καλύτερο άτομο, σε μια καλύτερη νοητική κατάσταση, ή σε μια καλύτερη κατάσταση γενικώς. Χαμογέλα λοιπόν! Κάνε σε όλους γνωστό ότι σήμερα είσαι πολύ ισχυρότερος από ό, τι ήσουν χθες, και είσαι!
18. Σταμάτα να κρατάς κακίες
Μην ζεις τη ζωή σου με το μίσος στην καρδιά σου. Θα καταλήξεις να πληγώνεις τον εαυτό σου περισσότερο από ό, τι τους ανθρώπους που μισείς. Δεν συγχωρείς κανέναν λέγοντας απλά: «Αυτό που μου έκανες το συγχωρώ και είναι εντάξει». Συγχώρεση είναι όταν λες: « Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό που μου έκανες να καταστρέψει την ευτυχία μου για πάντα». Η συγχώρεση είναι η απάντηση. Άστο να φύγει, βρες την γαλήνη, ελευθέρωσε τον εαυτό σου! Και να θυμάσαι, η συγχώρεση δεν είναι μόνο για τους άλλους ανθρώπους, είναι και για σένα. Αν χρειάζεται, συγχώρεσε τον εαυτό σου, προχώρησε και προσπάθησε να το κάνεις καλύτερα την επόμενη φορά.
19. Σταμάτα να αφήνεις τους άλλους να σε παρασύρουν στο επίπεδό τους
Αρνήσου να υποβιβάζεις τα πρότυπά σου για να εξυπηρετηθούν όσοι αρνούνται να ανεβάσουν τα δικά τους.
20. Σταμάτα να σπαταλάς χρόνο εξηγώντας στους άλλους ποιος είσαι
Οι φίλοι σου δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σου δεν θα το πιστέψουν ούτως η άλλως. Κάνε λοιπόν αυτό ακριβώς που ξέρεις μέσα από την καρδιά σου και αυτό είναι το σωστό.
21. Σταμάτα να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά δίχως να κάνεις ένα διάλειμμα
Ο χρόνος για να πάρεις μια βαθιά ανάσα είναι όταν δεν έχεις χρόνο για αυτή. Εάν συνεχίσεις να κάνεις αυτά που έκανες, θα συνεχίσεις να παίρνεις αυτά που έπαιρνες. Μερικές φορές χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς από τον εαυτό σου για να δεις τα πράγματα καθαρά.
22. Σταμάτα να παραβλέπεις την ομορφιά των μικρών στιγμών
Απόλαυσε τα μικρά πράγματα, επειδή κάποια μέρα μπορεί να κοιτάξεις πίσω και να ανακαλύψεις πως τελικά ήταν μεγάλες στιγμές. Τα καλύτερα κομμάτια της ζωής σου είναι τα μικρά, είναι αυτές οι ανώνυμες στιγμές που περνάς χαμογελώντας μαζί με κάποιον που αξίζει για σένα.
23. Σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα τέλεια
Ο πραγματικός κόσμος δεν ανταμείβει τους τελειομανείς, ανταμείβει τους ανθρώπους που ολοκληρώνουν αυτό που έχουν να κάνουν.
009_christer-stromholm_theredlist
24. Σταμάτα να ακολουθείς το πολυταξιδεμένο μονοπάτι
Η ζωή δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν σχεδιάζεις να πετύχεις κάτι αξιόλογο. Μην ακολουθήσεις την πεπατημένη. Κάνε κάτι ασυνήθιστο, κάτι αξιοσημείωτο.
25. Σταμάτα να ενεργείς σαν όλα να είναι καλά, αν όντως δεν είναι
Είναι εντάξει να καταρρέεις για λίγο. Δεν χρειάζεται πάντα να προσποίησε τον δυνατό, και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αποδεικνύεις συνεχώς ότι όλα πάνε καλά. Ούτε πρέπει να σε απασχολεί το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για σένα, κλάψε αν χρειάζεται, είναι υγιές να ρίξεις και μερικά δάκρυα. Όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο πιο γρήγορα θα είσαι σε θέση να χαμογελάσεις και πάλι.
26. Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους για τα προβλήματά σου
Ο βαθμός στον οποίο θα επιτευχθούν τα όνειρά σου εξαρτάται από το βαθμό από τον οποίο θα αναλάβεις την ευθύνη για τη ζωή σου. Όταν κατηγορείς τους άλλους για ότι σου συμβαίνει, αρνείσαι να αναλάβεις την ευθύνη για αυτό και έτσι δίνεις στους άλλους την δύναμη να εξουσιάζουν το συγκεκριμένο τμήμα της ζωής σου.
27. Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τα πάντα σε όλους
Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον και μόνο η προσπάθεια να το πετύχεις μπορεί να σε καταστρέψει. Όμως, κάνοντας ένα άτομο να χαμογελάσει μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όχι ολόκληρο τον κόσμο, αλλά τον δικό του κόσμο. Έτσι, περιόρισε την εστίασή σου.
28. Σταμάτα να ανησυχείς τόσο πολύ
Με το να ανησυχείς δεν θα αφαιρέσεις τα φορτία του αύριο, αλλά την χαρά του σήμερα. Ένας τρόπος για να ελέγξεις αν κάτι αξίζει να το σκέπτεσαι είναι να αναρωτηθείς: "Θα έχει σημασία για εσένα το συγκεκριμένο ζήτημα σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου; Σε τρία χρόνια;" Εάν όχι, τότε δεν αξίζει να ανησυχείς για αυτό.
29. Σταμάτα να εστιάζεις σε αυτά που δεν θέλεις να συμβούν
Επικεντρώσου σε αυτά που θέλεις να συμβούν. Η θετική σκέψη είναι στην πρώτη γραμμή της κάθε μεγάλης επιτυχημένης ιστορίας. Αν ξυπνάς κάθε πρωί με τη σκέψη ότι κάτι υπέροχο θα συμβεί στη ζωή σου σήμερα, και δώσεις ιδιαίτερη προσοχή, συχνά θα διαπιστώσεις ότι έχεις δίκιο!
30. Σταμάτα να είσαι αχάριστος
Δεν έχει σημασία πόσο καλά ή μέτρια το κατέχεις. Ξύπνα κάθε μέρα ευγνώμων για τη ζωή σου. Κάποιοι κάπου αλλού, απεγνωσμένα αγωνίζονται για την δική τους. Αντί να σκέπτεσαι τι χάνεις, προσπάθησε να σκέπτεσαι τι έχεις, που σε όλους τους άλλους λείπει.




 http://kalma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου